Berichten geschreven door Bernard Tebrugge

 1. Bernard Tebrugge 01
  Door Bernard Tebrugge op 28 februari 2022

  Gezondheid in Nissewaard

  Gezondheid is van grote invloed op de prestaties op school, op het werk en in de maatschappij. De ChristenUnie-SGP Nissewaard streeft naar een gezonde levensstijl voor alle inwoners. 

  Lees verder
 2. Bernard Tebrugge 01
  Door Bernard Tebrugge op 14 februari 2022

  Wat moet er gebeuren om de woningnood in Nissewaard op te lossen?

  De woningmarkt in ons land zit vast. De Christenunie/SGP wil dat de gemeente Nissewaard met toekomstgericht woningbeleid de woningmarkt stimuleert.

  Lees verder
 3. Bernard Tebrugge 01
  Door Bernard Tebrugge op 20 januari 2022

  Recreatiegebieden in Nissewaard

  Nissewaard kent een aantal prachtige recreatiegebieden die blijvend aandacht verdienen. De recreatiegebieden als het Bernissegebied , de Uitwaaijer en de diverse parken moeten aantrekkelijk blijven voor recreanten en rustzoekers. De instandhouding van dit natuurschoon heeft hoge prioriteit voor ChristenUnie-SGP Nissewaard. 

  Lees verder
 4. Kinderen op de fiets in bos.jpg
  Bernard Tebrugge 01
  Door Bernard Tebrugge op 1 maart 2018

  Samen en solo

  Onze Westerse samenleving, en dus ook die in Nissewaard, wordt gezien als een geïndividualiseerde samenleving. Dat betekent dat mensen meer als individu dan als groep in de samenleving staan. Dat heeft gevolgen voor de hele samenleving en dat merk je ook in Nissewaard. De afname van de sociale samenhang is daarvan een voorbeeld, maar ook de afname van het aantal leden van sportclubs, verenigingen en jawel, politieke partijen. Toch wordt die individualisering door velen omarmt.

  Lees verder
 5. Groen en blauw
  Bernard Tebrugge 01
  Door Bernard Tebrugge op 18 januari 2018

  Groen en blauw

  Ik hou van groen en blauw. Het zijn mijn favoriete kleuren. Volgens mijn moeder al toen ik een kleuter was. En nu nog steeds. Toen Sandra en ik in 2001 in de wijk Groenewoud (let op die naam!) gingen wonen, was dat vooral vanwege het groen en blauw. Wij wonen aan de rand van Groenewoud en kijken uit op de Gildenwijk. Tussen die twee wijken ligt een prachtig parkje. Het heeft veel bomen, struiken, gras, riet en water. Je kunt er heerlijk wandelen en fietsen. Het heeft geen naam, zoals park Vogelenzang of het Hartelpark, maar het is minstens zo mooi! Vanwege de vele kleuren tijdens alle seizoenen, maar vooral vanwege het groen en blauw.

  Lees verder