Groen en blauw

Groen en blauw
Bernard Tebrugge 01
Door Bernard Tebrugge op 18 januari 2018 om 12:39

Groen en blauw

Ik hou van groen en blauw. Het zijn mijn favoriete kleuren. Volgens mijn moeder al toen ik een kleuter was. En nu nog steeds. Toen Sandra en ik in 2001 in de wijk Groenewoud (let op die naam!) gingen wonen, was dat vooral vanwege het groen en blauw. Wij wonen aan de rand van Groenewoud en kijken uit op de Gildenwijk. Tussen die twee wijken ligt een prachtig parkje. Het heeft veel bomen, struiken, gras, riet en water. Je kunt er heerlijk wandelen en fietsen. Het heeft geen naam, zoals park Vogelenzang of het Hartelpark, maar het is minstens zo mooi! Vanwege de vele kleuren tijdens alle seizoenen, maar vooral vanwege het groen en blauw.

De ChristenUnie-SGP Nissewaard is ook van groen en blauw. Niet zozeer vanwege ons logo (dat is blauw en oranje!), maar vanwege onze standpunten op het gebied van groen, milieu en duurzaamheid. Mede daarom is het mijn partij. Wij willen de nadruk leggen op het groen en blauw in onze gemeente en niet alleen op het bouwen. In de kernen, maar ook in de wijken. Bij renovatie van wijken, maar ook bij nieuwbouw is het motto: Veel groen! De ChristenUnie-SGP wil groene stroom, energiezuinige verlichting, zonnepanelen en warmte/koudeopslag, stadswarmte, veel elektrische auto’s en zo weinig mogelijk woningen met gasaansluiting. Nissewaard moet ook duurzamer worden dan nu. Uiteindelijk willen wij dat onze gemeente en liefst heel Voorne-Putten energieneutraal wordt in 2040. Nul op de meter dus en in de tussentijd zo optimaal mogelijk ons afval scheiden.
De ambitie voor groen, milieu en duurzaam is groot, maar volgens ons kan het! Het parkje tussen Groenewoud en de Gildenwijk staat voor mij model voor heel Nissewaard. Een groen/blauwe gemeente, waar je heerlijk tussen het groen en blauw kunt wonen, werken en recreëren. O ja, niet vergeten op 21 maart a.s. ChristenUnie-SGP Nissewaard te stemmen. Dan kunnen we de gemeente nog groener en blauwer maken!

Labels: , , , , ,